O KUMONU

KUMON je najveći pružatelj izvanškolskog obrazovanja u svijetu. Nudimo individualizirane programe iz matematike i engleskog jezika koji pomažu svakom djetetu, neovisno o njegovim sposobnostima, da napreduje i ostvari svoj potencijal. Naš cilj je da se svako dijete razvije u samostalnog naprednog učenika s pozitivnim stavom prema učenju. KUMON metoda učenja omogućuje djeci da samostalno uče pod vodstvom instruktora, da preuzmu odgovornost za vlastiti proces učenja i razviju potrebno samopouzdanje za ostvarenje svojih namjera i ciljeva.

Toru Kumon, otac i nadareni učitelj matematike, osnovao je institut Kumon Institute of Education 1958. u Japanu. Kako bi podržao sina Takeshija u poboljšanju matematičkih sposobnosti, stvorio je tada ono što je danas matematički program KUMON. Naši su programi danas posvećeni razvoju vještina engleskog jezika i matematike. Učeći od učenika i instruktora, neprestano radimo na razvoju naših materijala kako bi bili što učinkovitiji. KUMON i danas čvrsto predstavlja osnovno načelo osnivača Torua Kumona: pomoći što većem broju djece da akademski ostvare izvanredan uspjeh, da uživaju u učenju i izazovu te da ostvare svoj potencijal. Vašem djetetu možemo dati alate za cjeloživotnu ljubav prema učenju.
Više od 60 Godina Iskustva
Povijest KUMONa
Osnovan 1958. u Osaki u Japanu
KUMON metoda
Metoda se koristi u više od 50 zemalja
Pridružite se našoj rastućoj mreži
22.300 instruktora u svijetu

Ja sam...

Radom u optimalnom području učenja KUMON metoda učenja omogućava učenicima svih dobnih skupina stjecanje ključnih vještina u matematici i engleskom te istodobno razvijanje sposobnosti samoučenja što povećava njihovo samopouzdanje i entuzijazam. Ovisno o svojim sposobnostima učenici mogu popuniti eventualne praznine u znanju i napredovati iznad razine školske godine. Za više informacija o načinu rada KUMONA kliknite ovdje.

KUMON roditelji podupiru svoju djecu u svakodnevnom radu i pomažu im razviti dobre navike učenja i ljubav prema učenju. Oni imaju ključnu ulogu, time što potiču dijete da obavlja svoju svakodnevnu rutinu, osiguravaju pravo vrijeme i prikladno okruženje u kojem može raditi, prate ga do centra za učenje u blizini i raspravljaju o njegovom napretku s KUMON instruktorom.
KUMON matematički program i program engleskog jezika nadopunjuju školsko gradivo i donose učenicima vještine i predmetno znanje potpuno individualnim tempom. Bez orijentiranja na određeni školski nastavni plan i program KUMON pridonosi izgradnji nosivog temelja koji učenicima može pomoći da budu izvrsni u svim školskim predmetima.


Mnoge škole blisko surađuju s KUMONOM kako bi pomogle učenicima pri stjecanju znanja iz matematike i engleskog jezika te sposobnosti samoučenja.

Osim upotrebe našeg programa stipendiranja sklapamo partnerstva u korist učenika koji ispunjavaju uvjete. Ako je vaša škola zainteresirana za suradnju s KUMONOM kliknite ovdje za dodatne informacije. (poveznica na stranicu škole)

KUMON instruktori osnivaju vlastitu tvrtku i vode vlastiti centar za učenje kao korisnici KUMON franšize. Konstantno smo u potrazi za dinamičnim stručnjacima i pionirima koji brinu o obrazovanju i odgoju te koji bi bili predani našem cilju, a to je pomoći djeci pri ostvarivanju njihovog potencijala. Za dodatne informacije o tome kako postati KUMON instruktor, kliknite ovdje.

Priče o uspjehu

Nekoliko inspirirajućih riječi našeg osnivača Torua Kumona:

Osnivač tvrtke Toru Kumon

"KUMON metoda je utemeljena na uvjerenju da greška nije u djetetu. Mi moramo otkriti potencijal svakog djeteta i omogućiti mu učenje u optimalnom okruženju za učenje. Na taj su način ne samo roditelji i učitelji, već što je još važnije, i sama djeca zadivljena neočekivanim razvojem i počinju vjerovati u svoje sposobnosti. O tome se radi u KUMON metodi."

~ Toru Kumon ~

Pretražite teme za pomoć

Upotrijebite sljedeće teme kako biste saznali više o Kumonu.

Naš blog

Prijeđite prstom da biste vidjeli više