Kako KUMON funkcionira i koje prednosti donosi vašem djetetu?

Kako KUMON funkcionira i koje prednosti donosi vašem djetetu?

Kako vam možemo pomoći

Za početak programa ne postoji strogo određena dob. Trenutačno u našim centrima imamo djecu od samo dvije godine, do učenika koji će uskoro krenuti na studij. U nekim su centrima za učenje upisani čak i odrasli i starije osobe s ciljem razvijanja svojih sposobnosti. KUMON pomaže djeci svih dobnih skupina i neovisno o njihovim sposobnostima. Što prije počnu, to ranije mogu steći vještine i ostvariti najveću korist od našeg programa. Nakon što vaša obitelj bude spremna započeti s dugoročnim procesom učenja, KUMON je spreman pomoći vam u postizanju cilja.
Nikako. KUMON-ov učenik ne napreduje u skladu sa svojim godinama, već u skladu sa svojim trenutačnim sposobnostima. Na temelju našeg iskustva uvjereni smo da svako dijete ima neograničen potencijal, te da se svako dijete može suočiti sa nepoznatim školskim sadržajima kada mu se svidi osjećaj vlastitog uspjeha. Imamo učenike slične dobi koji rade na različitim materijalima i učenike različite dobi koji uče na temelju istih materijalima. To ovisi isključivo o potrebama učenika, a ne o njegovoj dobi.
Kao globalni program, KUMON ne prati određeni školski plan i program, već nadopunjuje nastavne planove i programe diljem svijeta. Najvažniji je cilj KUMON metode razvijanje vještina za samostalno učenje. Te vještine samostalnog učenja pridonose uspješnosti učenika prema svim nastavnim planovima i programima. KUMON je prilagođen optimalnom okruženju za učenje svakog učenika, bez obzira na njihovu dob, osiguravajući da se vještine, samopouzdanje i sposobnosti šire i razvijaju pomoću odabranih zadataka.
KUMON učenici pohađaju KUMON centar za učenje dva puta tjedno. Ostaju ondje sve dok ne dovrše svoju dnevnu količinu gradiva, što obično traje otprilike 30 minuta po predmetu, a ovisi o trenutačnim potrebama učenika, razini težine zadataka i tijeku rada u centru za učenje. Međutim, ta količina razlikuje se od djeteta do djeteta i mijenja se tijekom razdoblja sudjelovanja u programu.
Najljepša nagrada koje dijete može dobiti za svoj rad jest samopouzdanje za suočavanje sa svakim izazovom i ponos zbog savladavanja naprednih zadataka. Ali smatramo da je jednako važno nagraditi učenike za njihov uspjeh. KUMON učenici mogu tijekom svojeg putovanja osvojiti brojne nagrade kao priznanje za svladavanje važnih prekretnica ili za učenje na naprednoj razini s obzirom na njihovu dob. Ceremonije dodjele nagrada također se održavaju na lokalnoj razini, gdje učenici i roditelji sudjeluju i zajedno slave uspjehe KUMON učenika.

Imate li još pitanja?