Učenje online i hibridni centri za poduku

Učenje online i hibridni centri za poduku

Kako vam možemo pomoći

Djeca se uključuju online u svoj KUMON centar (npr. putem Zooma) i sudjeluju u "sastanku" ". Tu ih promatra i vodi instruktor, upravo onako kako se to obično događa "uživo" u KUMON centru.

Naši instruktori redovito se obučavaju od početka 2020. godine te stalno razvijamo i poboljšavamo online komunikaciju između instruktora i djeteta na raznim treninzima.
Djeca se pridružuju "sastanku" u online centru, postaju svjesna jedno drugoga i osjećaju da pripadaju zajednici koja uči. Uvijek su u komunikaciji sa svojim instruktorom i drugom djecom.

Tipična značajka KUMON-a - sjediti zajedno, ali svatko uči ono što mu tada pojedinačno odgovara - prisutna je i u online učenju. Atmosfera je živahna, suradnička, a opet koncentrirana.

Djeca vide uspjehe drugih i stoga su ohrabreni i motivirani za nastavak učenja čak i u dane kada ne posjećuju (online) KUMON centar.
U međuvremenu je "online učenje" "isprobano i testirano i pokazalo se korisnim za roditelje i učenike. I, ako ništa drugo, nenadmašna je prednost to što se učenje može nastaviti i kada dijete ne dolazi fizički na lokaciju.

Treba spomenuti i vrijeme koje roditelji štede kada se voze djecu u centar za poduku.

KUMON  instruktor dobiva još bolji uvid u ponašanje prilikom učenja promatrajući djecu tijekom učenja kod kuće u poznatom obiteljskom okruženju. Na taj način instruktor može pomoći djetetu još više individualizirano.

U online centru kontakt je ponekad čak i intenzivniji nego u "pravom"  centru jer se s jedne strane možete jasnije vidjeti i čuti, a s druge strane se tada vide mnoge stvari koje su u fizičkom centru skrivene: pozivi, traženje radnog materijala, roditeljski sastanci (za to postoje online termini!).
Ako je moguće, KUMON centri su naravno otvoreni kao i obično. U isto vrijeme, učenje se nudi putem interneta.

Dakle, ako roditelji odluče da žele da im dijete ostane kod kuće, mogu se umjesto dolaska u KUMON centar povezati online u vrijeme nastave, a njihovo dijete će i dalje učiti zajedno s drugom djecom. Za nas je važno osigurati da se roditelji i djeca u svakom trenutku osjećaju sigurno dok uče s KUMON-om.

Imate li još pitanja?