4 min pročitano

Zapravo Selin samo htjela dobiti malo bolje

Lip 2021
Zapravo Selin samo htjela dobiti malo bolje.

Selin je s KUMONOM počela u 3. razredu. Na početku osnovne škole činilo se sve u redu, nije bilo domaćih uradaka i nitko nije primijetio da je Selin imala poteškoća s matematikom. Tek s promjenom učitelja postalo je jasno da Selin nije imala osjećaj za brojeve. Na preporuku starog školskog prijatelja kojeg je majka slučajno ponovno srela, 11-godišnjakinja je danas došla gospođi von Pückler, instruktorici u KUMON centru za učenje Frankfurt-Westend.
 
Selin je vrlo brzo i sama primijetila da je postajala sve boljom. Ali to su primijetili i ostali učenici i njeni učitelji. Učitelji su na početku bili još skeptični, ali kada su primijetili brze napretke, uslijedila su prva pitanja o KUMONU.
 
No nisu samo ocjene postajale sve boljima iz polugodišta u polugodište, već je naraslo i samopouzdanje i probudila se njena ambicija. U međuvremenu se sama od sebe motivira na učenje i želi imati dobre ocjene. „Kod 1 x 1 zadataka na testu u školi uvijek sam najbrža“ kaže ona sa smiješkom.
 
„Tako je lijepo vidjeti kako se promijenila i koliko je ponosna na sebe.“ kaže Selina majka s emotivnim suzama u očima.
 
Selina kaže da prije uopće nije voljela matematiku. Oduzimanja se bojala. iz tog je razloga čak skoro i prestala s KUMONOM! U međuvremenu se zaista tome raduje.
 
U školi trenutno zbrajaju razlome, a u centru za učenje već pokušava rješavati zadatke s razlomcima s minusom. I: „Možda ću kasnije i studirati matematiku i postati učiteljica!“
 
Što se majci i kćeri sviđa kod KUMONA?
 
„Ne mora se uvijek sve odmah razumjeti,“ pojašnjava Selin. „Gledanje primjera najviše pomaže, tada je sve vrlo lako! Zapravo sam se željela samo malo poboljšati - ali sam sada PUNO bolja!“ dodaje sa sjajem u očima. KUMON joj je toliko zabavan da je već napravila vlastite KUMON radne listove za svog malog brata.
 
„Super je održivost koja se sasvim individualno koncentrira na dijete. Svakodnevno ponavljanje, čak i tijekom praznika, se pokazala dobrom. Selin se više ne boji radova i ispita. Također je vrlo važno da sudjeluju i roditelji kod kuće i da aktivno prate i primjećuju napredak u učenju. Kod Selin je uz to vrlo važan odnos prema učitelju, a kod gospođe von Pückler vlada harmonija!“, navodi majka. Ranije je kupovala knjižice s vježbama i pokušavala je uz pomoć olovaka objasniti primjerice koliko je 5 + 2. Ljutila se kada nije uspjelo. „Danas je to sasvim drugačije. Ona to praktički radi sama!“